SIMULACIJE TAROK IGER


Veliko igralcev taroka ima občutek, da izgublja zato, ker dobiva "slabe karte". Mar res? Problem je v tehnikah igranja taroka. V Sloveniji (še) ni tečajev, kjer bi izkušeni igralci taroka razlagali tehnike igranja taroka. Imamo pa simulacije tarok iger. Kdor bo redno uporabljal simulacije tarok iger, bo sčasoma dobil občutek, kot da vedno dobiva zmagovalne karte in igranje taroka mu bo postalo veličasten užitek.

Simulacije tarok iger je posebna funkcionalnost programa Tarok.net, ki omogoča, da lahko isto razporeditev kart preigravamo večkrat. Z različnim preigravanjem dobimo pravi občutek kako z določeno kombinacijo kart doseči največje možno število točk. Na ta način se lahko dobro naučimo igrati določene redkeje igrane igre kot npr. barvni valat, berač, valat, ipd. Seveda so simulacije neprecenljive za preigravanje dilemskih iger (klop/dvojka), ki mnogokrat odločajo o zmagovalcih.
Za pripravo določenih kombinacij razporeditev kart je na voljo poseben program Načrtovalec tarok iger (NTI), ki omogoča pripravo različnih kombinacij kart za igre v tri, v tri+1 in štiri. NTI omogoča tudi vnos že shranjene igre (npr. za določeno spremembo kart) in shranitev igre. Tako shranjeno igro lahko uvozimo v novi Tarok.net 2013, s katerim nato izvajamo simulacije.To orodje je nepogrešljiv pripomoček za tistega, ki želi izboljšati tehnike igranja taroka in dosegati vrhunske rezultate na turnirjih, pa tudi sicer pri katerih koli igrah taroka.O tarok simulacijah so zapisali:

"Zadeva dejansko deluje tako kot sem si želel za trening." Aleš